• Головна
  • Україна
  • Печерський суд продовжив арешт Романа Гринкевича ще на два місяці

Печерський суд продовжив арешт Романа Гринкевича ще на два місяці

Він буде перебувати до 1 листопада під арештом з альтернативою 360 млн грн застави

Печерський районний суд Києва продовжив арешт Романа Гринкевича до 11 листопада 2024 року. Його тримають під вартою з можливістю внести 360 млн грн застави. Про це йдеться в ухвалі, яку опублікували ще 6 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Справа Гринкевичів

Для Романа Гринкевича уже в четверте продовжують арешт і сума застави зменшується. Ще у квітні 2024 року сума застави складала 393 млн грн. Нагадаємо, Роман Гринкевич є одним із п’яти підозрюваних у справі постачання неякісного одягу для ЗСУ. Разом з ним підозрюють його батька — львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, та кількох його партнерів.

29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тис. доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування.

17 січня Ігорю Гринкевичу та його сину Роману оголосили підозру в шахрайстві. Роман Гринкевич переховувався від слідства, але 22 січня його затримали в Одесі — ДБР стверджує, що він мав намір виїхати за кордон. Увечері того ж дня Романа Гринкевича взяли під варту з правом вийти під заставу в 500 млн грн.