• Головна
  • Україна
  • ЗСУ завдали ракетного удару по окупованому Криму та Севастополю

ЗСУ завдали ракетного удару по окупованому Криму та Севастополю

Під удар потрапили військові об’єкти росіян у Севастополі, а також нафтобаза у Гвардійському

Повітряні сили Збройних сил України ввечері в суботу, 23 березня, і рано-вранці в неділю, 24 березня, завдали масованого ракетного удару по військових об’єктах росіян і нафтобазі в окупованому Криму. Вибухи лунали в Севастополі та інших населених пунктах.

Зокрема, ввечері в суботу проукраїнський Telegram-канал «Крымский ветер» повідомляв про влучання в районі Козачої бухти та мису Фіолент, де дислокуються російські військові. Також підписники каналу повідомляли про пожежні автомобілі й автомобілі швидкої допомоги, які прямували до Стрілецької бухти — місця базування кораблів Чорноморського флоту РФ. Ще одне влучання, за інформацією Telegram-каналу, сталося у вузол спецзв’язку російського флоту.

Вибухи в Севастополі 23 березня: відео

Натомість окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що станом на 22:38 російські військові збили нібито понад 10 ракет. Одна з них буцімто влучила в «офісну будівлю» на вулиці Руднєва. Колись на цій вулиці розташовувався штаб Військово-морських сил України. Також уламки ракет, як він каже, потрапили в кілька будинків, зокрема в п’ятиповерховий. За словами окупанта, загинув 65-річний чоловік, ще четверо людей постраждали.

Крім того, ввечері суботи «Крымский ветер» повідомляв про пожежу в районі аеропорту в Сімферополі. Невдовзі після цього командувач Повітряних сил Микола Олещук на тлі повідомлень про ракетну атаку на Севастополь подякував льотчикам та морякам за «успішну бойову роботу», але деталей не повідомив.

Вже рано-вранці в неділю Telegram-канали повідомили про удар по нафтобазі у Гвардійському. На тлі пожежі стало відомо про проблеми з мобільним інтернетом одного з місцевих мобільних операторів.

Згодом стало відомо, що під час атаки на Севастополь ЗСУ уразили два російські кораблі: «Ямал» та «Азов». Крім того, є ураження інших об’єктів інфраструктури ЧФ РФ.

Нагадаємо, що на початку березня Україна у Криму потопила російський військовий корабель «Сергій Котов». На борту судна перебував вертоліт Ка-52, який також знищили.