• Головна
  • Релігія
  • Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Також депутати звернулись до Уряду щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують українських законів

У вівторок, 4 квітня, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким забороняється діяльність УПЦ Московського патріархату на території області. Це рішення було прийнято після побиття українського воїна попом УПЦ МП.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької облради.

Депутати одноголосно прийняли рішення про «забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області», яке забороняє діяльність УПЦ Московського патріархату.

«Також цим рішенням запропоновано Президентові України визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний — для його позачергового розгляду Верховною Радою України», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, облрада дорученням органам місцевого самоврядування провести інвентаризацію всіх земель, які знаходяться у користування УПЦ МП. В подальшому їх мають вилучити, шляхом прийняття відповідних рішень.

Водночас депутати звернулись до Уряду щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують українських законів.

Нагадаємо, депутати Хмельницької міської ради 4 квітня на позачерговій сесії припинили право користування земельними ділянками релігійним організаціям, що належать до УПЦ (МП). Це 13 земельних ділянок, що перебувають у власності громади.