• Головна
  • Бізнес
  • Пандемія і бізнес: як на Львівщині підприємці долають наслідки карантину

Пандемія і бізнес: як на Львівщині підприємці долають наслідки карантину

Пандемія і бізнес: як на Львівщині підприємці долають наслідки карантину

Уряд планує домовитись із ЄС про промисловий безвіз.

Львівщина поступово долає наслідки пандемії. Лише за перше півріччя цього року в області на більш, ніж 30% зріс експорт товарів та послуг у порівнянні з минулим роком.

Допомагає підприємцям виходити зі складних умов служба підтримки експортера. Її створили у 2018 році, зараз служба супроводжує 150 підприємств.

"Водночас, ми не перестаємо залучати до співпраці і постійного живого спілкування всіх охочих вийти на зовнішні ринки", - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами нинішні показники є першими дзвіночками того, що галузь поступово відновлюється.

Додамо, учора відбувся також воркшоп “Інструменти державної та регіональної  підтримки експортної діяльності  на Львівщині”. Поговорили і про зону вільної торгівлі з ЄС. Завдяки їй, кожного року експорт у країни ЄС з Львівської області зростає і становить 80,2% від загального обсягу експортованої продукції.

"Є й проблемні питання. Наприклад, про тарифні квоти для певних товарів, які ми можемо постачати у визначених обсягах за нульовою ставкою, а також сертифікації української продукції", - наголосив Максим Козицький.

Зараз уряд проводить перемовини з Єврокомісією про додаткову Угоду щодо промислового безвізу. А ще у планах - збільшення квот на товари для українських експортерів.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності