• Головна
  • Бізнес
  • У Мінекономіки розповіли про перевірки бізнесу: "Не всі роботодавці відреагували"

У Мінекономіки розповіли про перевірки бізнесу: "Не всі роботодавці відреагували"

У Мінекономіки розповіли про перевірки бізнесу: "Не всі роботодавці відреагували"

Зараз перевіряють ті компанії, які теоретично мають найвищі шанси платити працівникам "у конвертах".

В Україні почали перевіряти бізнес. Державна податкова служба разом із Держпраці виявляє нелегальних працівників. Pа 2 дні здійснили 152 такі перевірки і знайшли 240 людей, які працюють неофіційно.

"З липня почалися перевірки. Інспекції відбудуться тільки у компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків використовувати незадекларовану працю", - зазначила заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Вона також розповіла, що у першому півріччі цього року Мінекономіки провело масштабну інформаційну кампанію щодо переваг офіційного працевлаштування і ризики, якщо працювати без нього.

Тоді "з тіні" вийшли майже 57 тисяч працівників.

"Проте, на жаль, не всі роботодавці відреагували та продовжують використовувати незадекларовану працю, тим самим порушуючі базові соціально-трудові права працівників. З липня почалися перевірки. Інспекції відбудуться тільки у компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків використовувати незадекларовану працю", - попередила чиновниця.

Додамо, покарання за порушення законодавства про працю складають 10 мінімальних заробітних плат. Цьогоріч ця сума становить 60 000 грн.

Якщо роботодавець вчиняє таке порушення повторно упродовж двох років, тоді доведеться заплатити 180 000 гривень.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності