• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські медики виходили 12-річного хлопця, який ледь не втопився в озері

Львівські медики виходили 12-річного хлопця, який ледь не втопився в озері

Львівські медики виходили 12-річного хлопця, який ледь не втопився в озері

Батько Святослава загинув на фронті під час повномасштабного вторгнення

Лікарі “Охматдиту” виходили 12-річного Святослава, із Новояворівська, який ледь не втопився в озері та перебував у вкрай важкому стані.

Про це повідомили на сторінці медустанови у Facebook.

Того дня Святослав пішов гуляти з другом. Хлопці вирішили піти до місцевого озера та покупатися. Без дозволу батьків. Ймовірно, Святослава зловила судома в ногах і хлопчик пішов під воду.

“До нашого шпиталю хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом - утоплення у прісній воді. Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Хлопець був на штучній вентиляції легень. Також була клініка катехоламінового шоку”, — зазначають медики.

Лікарям "Охматдиту" Святослава вдалося виходити та привести до тями. Зараз його перевели із реанімації до пульмонологічно-алергологічного відділення лічниці для лікування дихальних шляхів та подальшого спостереження. Опісля виписки зі шпиталю Святослав разом з мамою поїде на реабілітацію до Прикарпаття.

Нагадаємо, київські лікарі провели унікальну операцію 16-річній дівчинці з видалення пухлини мозку, під час оперативного втручання пацієнтка перебувала при свідомості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності