• Головна
  • Здоров’я
  • Немовлят можна годувати арахісовою пастою, щоб уникнути смертельної алергії: деталі

Немовлят можна годувати арахісовою пастою, щоб уникнути смертельної алергії: деталі

Немовлят можна годувати арахісовою пастою, щоб уникнути смертельної алергії: деталі

Люди, які страждають на екзему, мають вищий ризик алергії на арахіс

Згідно з новими дослідженнями, знайомство новонароджених з арахісовою пастою може запобігти розвитку у них алергії на арахіс пізніше.

Про це йдеться у дослідження, опублікованому в Journal of Allergy and Clinical Immunology, пише The New York Post.

Зокрема воно показало зниження алергії на арахіс на 77%, коли їжу споживали 4-місячні діти з важкою екземою та 6-місячні немовлята з легкою екземою або без неї.

Водночас у дітей, яким відклали споживання арахісової пасти до 12 місяців, помітили зниження рівня алергії лише на 33%.

«Політика раннього споживання арахісової пасти запобігатиме розвитку алергії на арахіс щороку у 60 тисяч немовлят і 600 тисяч випадків протягом 10 років», — сказав доктор Гідеон Лек, професор дитячої алергії в Королівському коледжі Лондона.

За даними Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, люди, які страждають на екзему [захворювання шкіри, яке викликає сухість і свербіж на шкірі, - ред.], мають вищий ризик алергії на арахіс.

«Щоб ефективно запобігти алергії на арахіс серед усього населення, споживання продуктів, що містять арахіс, слід повсюдно заохочувати серед усіх немовлят», — сказав доктор Лек.

Дослідники з Королівського коледжу Лондона, Університету Саутгемптона та Національного інституту дослідження здоров’я та догляду Великобританії проаналізували дані різних досліджень, які оцінювали фактори ризику алергії на арахіс у немовлят. Водночас Національний інститут алергії та інфекційних захворювань у США також оприлюднив подібні висновки минулого року, зазначивши, що алергію на арахіс можна «запобігти, ввівши в раціон продукти, що містять арахіс, у більш ранньому віці».

Відтак дослідники NIAID провели клінічне випробування за участю 600 немовлят, у яких був високий ризик розвитку алергії на арахіс через важку екзему, алергію на яйця або ж обидві алергії.

Випробування випадковим чином розділило немовлят на дві групи. Так, одна група щодня споживала продукти, що містять арахіс, а інша група уникала такі продукти. Участь у досліджені брали участь діти, яким не виповнилося 5 років.

Вчені помітили, що діти, які раніше вживали продукти, що містять арахіс, знижували ризик алергії на арахіс на 81%.

«У реальному вираженні у 75 тисяч немовлят у США щороку розвивається алергія на арахіс — це 750 000 нових випадків за 10 років», — заявив доктор Лек, додавши, що вчені заохочують батьків включати арахіс у раціон немовлят у віці від 4 до 6 місяців, однак рекомендується спочатку поговорити з лікарем.

Водночас Пітер Маркс, голова Центру оцінки та дослідження біологічних препаратів FDA, зазначив, що «приблизно 1 мільйон дітей у США мають алергію на арахіс».

«Лише 1 із 5 цих дітей переросте алергію. Люди з алергією повинні суворо уникати цей продукт, щоб запобігти серйозним і потенційно небезпечним для життя реакціям», — додав Маркс.

Нагадаємо, Ппти з багаторазових пляшок воду може бути не найчистішим вибором. Нещодавнє дослідження WaterFilterGuru з Денвера, штат Колорадо, показало, що багаторазові пляшки з водою містять у 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів.

Здоров’я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності