• Головна
  • Лайфстайл
  • У 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів: чому не варто пити воду із багаторазових пляшок

У 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів: чому не варто пити воду із багаторазових пляшок

У 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів: чому не варто пити воду із багаторазових пляшок

Вологе середовище є середовищем для розмноження мікробів

Пити з багаторазових пляшок воду може бути не найчистішим вибором. Нещодавнє дослідження WaterFilterGuru з Денвера, штат Колорадо, показало, що багаторазові пляшки з водою містять у 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів.

Про це пише WaterFilterGuru.com.

Бактерії, які містяться у багаторазових пляшках

Взявши мазки з кількох різних багаторазових пляшок з водою, дослідники виявили присутність двох типів бактерій — грамнегативні палички та бацили.

Багаторазові пляшки з водою містили в середньому 20,8 мільйона колонієутворюючих одиниць, що відповідає кількості живих мікробів у зразку. Дослідження показало, що з усіх типів пляшок для води ті, що мають кришки з носиком і гвинтовими кришками, містили найбільше бактерій, по 30 мільйонів КУО кожна. Дослідники виявили таку ж кількість КУО після тестування водопровідного крана.

Порівнюючи пляшки для води з кранами для раковини, група також порівнювала багаторазові пляшки з іншими побутовими предметами.

У дослідженні йдеться, що бактерії є одним із чотирьох забруднювачів, які можуть бути присутніми у воді, що витікає з кранів. Порівнюючи пляшки для води з кранами для раковини, група також порівнювала багаторазові пляшки з іншими побутовими предметами. Це включало сидіння унітазів, які містять у середньому 515 КУО — це в 40 000 разів менше бактерій, ніж у більшості пляшок з водою.

Зокрема, у багаторазових пляшках з водою у 6000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазу. У середньому багаторазові пляшки з водою містять у 14 разів більше бактерій, ніж миска для води домашніх тварин і в п’ять разів більше, ніж у комп’ютерній миші. У пляшці для води з носиком було втричі більше бактерій, ніж у кухонній мийці, а кухонні мийки, як відомо, є найбільш заповненою мікробами поверхнею в більшості будинків, йдеться в дослідженні.

Повідомляється, що представники покоління Z найменше чистять свої пляшки з водою: 16% чистять свої пляшки лише кілька разів на місяць. Понад 60% респондентів сказали, що мили свої пляшки один або більше разів на день.

Як правильно мити пляшку для води

Щоб ретельно продезінфікувати заражені мікробами пляшки, потрібно наповнити пляшку теплою водою і опустити в неї таблетку для зубних протезів.

Приблизно через 10 хвилин пляшку можна промити, і вона готова до використання. Найкраще використовувати цей метод дезінфекції приблизно раз на тиждень. Згідно з дослідженням, експерти також пропонують мити багаторазову пляшку води раз на день і дезінфікувати її принаймні раз на тиждень.

Хто ризикує захворіти через брудну багаторазову пляшку

Користувачі багаторазових пляшок з водою повинні перевіряти свої пляшки, якщо вони відчувають себе під впливом погоди, зазначається в дослідженні; винуватцем можуть бути бактерії та накопичення цвілі всередині пляшки. Імунолог доктор Пурві Паріх з Нью-Йорка сказала Fox News Digital, що ризик зараження бактеріями варіюється від «людини до людини», але це може бути особливо небезпечним для тих, хто має ослаблений імунітет або схильний до інфекцій.

«Сюди також входять люди з раком, діабетом, захворюваннями серця, легенів і люди похилого віку», — написала вона в електронному листі. Багаторазові пляшки з водою слід мити щодня під час кожного використання, як і будь-яку іншу використану тарілку чи чашку — і людям слід звертати пильну увагу на важкодоступні щілини, такі як кришки та соломинки, також сказав Паріх. Багато людей недооцінюють, наскільки брудними стають пляшки з водою», — додала вона.

В дослідженні йдеться, що вологе середовище є середовищем для розмноження мікробів. Ось чому миття багаторазової пляшки з водою, яку ви п’єте щодня, має бути частиною щоденного розпорядку.

Нагадаємо, у США через погано помиту пляшку для молока померла дитина. Відомо, що дитині було лише 20 днів, він захворів на рідкісну форму інфекції, яка викликає параліч, менінгіт та навіть енцефіліт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності