• Головна
  • Війна
  • Війна
  • Росія може перекинути третій армійський корпус на Донецький напрямок — Жданов

Росія може перекинути третій армійський корпус на Донецький напрямок — Жданов

Росія може перекинути третій армійський корпус на Донецький напрямок — Жданов

Для нас це буде проблема, але не критична

Зараз відомо, що третій армійський корпус росії сформований не остаточно. Тож його почали перекидати частинами до кордону з Україною.

Про це в ефірі "Радіо НВ" сказав військовий експерт Олег Жданов.

Експерт зазначає, що все це свідчить про те, що в росії дуже погана ситуація на фронті і їй вкрай потрібні резерви. Жданов розглядає два напрямки, які хочуть підсилити окупанти.

"Я думаю, для них тут були б два напрямки, які б вони хотіли підсилити. Перший — Донецький напрямок. І, скоріш за все, туди корпус і піде. Це зроблять для того, аби виконати політичні завдання, які путін особисто поставив щодо захоплення Донецької області", — каже Жданов.

Іншим напрямком, на думку експерта, може бути південний.

"Другий варіант, куди б вони могли його відправити, — це на південь України для того, щоб підсилити те угруповання, яке закрите на правому березі. Проте вони важку техніку та озброєння через Дніпро не переправлять. Тому, на мою думку, безглуздо туди відправляти", — вважає Жданов.

Експерт зазначає, що третій армійський корпус формують, переважно, з найманців.

"Вони хочуть зробити його найбільш боєздатним і тому збиралися його укомплектувати переважно найманцями. Вони прийшли до висновку, що найбільш вмотивована піхота — найманці, яким потрібно платити багато грошей, і тоді вони воюють", — каже військовий експерт.

Жданов також зауважує, що зарплата цих найманців залежить від їхньої національності.

"Якість цих найманців виявляється набагато нижчою, ніж повинна бути. Немає там ідеологічно підкованих людей. Впевнений, що у генштабі рф на папері там ідеальний боєздатний корпус, який повинен кардинально змінити ситуацію на одному з оперативних напрямків, скоріш за все — на Донецькому. А в житті третій армійський корпус — це сплячі під кущем добровольці", — резюмує військовий експерт.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності