• Головна
  • Війна
  • Війна
  • Це найприємніша листівка з привітанням до Дня Незалежності — експерт про допомогу від США

Це найприємніша листівка з привітанням до Дня Незалежності — експерт про допомогу від США

Це найприємніша листівка з привітанням до Дня Незалежності — експерт про допомогу від США

Керівник програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки “Центру Разумкова” Олексій Мельник називає 3 млрд доларів фінансової допомоги від США "однією із найприємніших листівок із привітанням до Дня Незалежності".

Про таке він сказав в ефірі "Радіо НВ".

"Якщо перерахувати на гривні та порівняти з українським бюджетом, то це, звичайно, той ресурс, який Україна за інших умов не могла б собі дозволити", — каже Олексій Мельник.

Він зазначає, що є певна конкретизація того, що саме буде в черговому пакеті допомоги. Проте є також непублічна інформація, що це зовсім не повний перелік того, що нададуть.

"Треба підкреслити, що це не просто благодійність США чи вияв того, що вони там захоплюються героїзмом українського народу. Хоча це теж. Треба говорити про те, що зараз наші західні партнери розуміють, що в цьому є не тільки їхня моральна відповідальність, а в цьому також є безпековий інтерес — регіональний та глобальний", — каже Олексій Мельник.

Він також зауважує, що зараз найголовнішим для нас є те, що відбулася певна еволюція допомоги від наших партнерів.

"Спочатку вони давали лише оборонну зброю. Потім почали пробувати нам давати наступальну зброю. А зараз ми, сподіваюсь, підходимо до того етапу, коли буде досягнуто консенсусу, як повинен виглядати образ завершення цієї війни, як має виглядати образ української перемоги", — говорить Олексій Мельник.

За словами експерта, український оборонний сектор повинен бути настільки потужним, щоб можна було стримувати будь-які майбутні плани росії щодо поновлення агресії.

Нагадаємо, Україна в річницю своєї незалежності отримала від США майже 3 млрд доларів фінансової допомоги, яку скерують до державного бюджету. Також США допоможуть переобладнати українські винищувачі.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності