"На полі бою зараз йде "гра в шахи", — військовий експерт

ЗСУ та окупанти борються за перехоплення оперативної ініціативи у війні

Українські військові та російські загарбники зараз борються за перехоплення оперативної ініціативи у війні. І важко сказати, в який бік хитнеться її "маятник".   Таку думку в ефірі "Радіо НВ" висловив військовий експерт Сергій Грабський.

"Як тільки українські війська розуміють, де противник слабшає і де вони можуть сконцентруватися та нанести удар, вони це роблять. Зараз Ізюмський напрямок є для нас дуже важливим. Адже, фактично, прорив через Ізюм може відрізати шляхи постачання для російського угруповання, яке діє на Слов’янському напрямку. Тому, поки ми маємо можливість та поки ми можемо здійснювати такі атаки, ми наступаємо", — сказав експерт.

Приблизно такою ж, на думку Сергія Грабського, була ситуація на південному напрямку, доки противник не усвідомив критичність становища та не почав перекидати туди війська.

"Якщо підсумувати, то так: йде певна "гра в шахи" — хто кого переможе, і хто здобуде більше тактичних переваг на полі бою. Щоб потім ці тактичні переваги перевести в тактичні ініціативи", — підсумував експерт.

Нагадаємо, 5 серпня Збройні Сили України на Харківщині взяли під контроль село Дмитрівку Ізюмського району. А в ніч на 16 серпня окупанти наносили удари по Харківщині.  Зокрема, й по Ізюмському району. 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності