• Головна
  • Війна
  • Війна
  • На Одещині викрили медпрацівника, який працював на російські спецслужби

На Одещині викрили медпрацівника, який працював на російські спецслужби

На Одещині викрили медпрацівника, який працював на російські спецслужби

Служба безпеки України затримала російського агента, який збирав інформацію для обстрілів на півдні Одещини. Ним виявився співробітник одного з медичних закладів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік збирав для російських спецслужб розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Надалі отриману інформацію окупанти використовували для планування "роботи" диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

"Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефону з представниками спецслужб країни-агресора. Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність", — зазначають в СБУ.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 11 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають слідчі дії для встановлення обставин та виявлення всіх причетних до правопорушення осіб.

Можливо, пропустили: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності