Литва надасть Україні безпілотники на 5 млн євро

Литва надасть Україні безпілотники на 5 млн євро

П’ять литовських виробників БПЛА вдосконалили свої дрони відповідно до зауважень української сторони

Литва підтримає Україну безпілотниками на суму 5 млн євро. Про це 7 серпня повідомило міністерство оборони Литви.

У повідомленні йдеться, що Міністерство оборони України провело випробування литовських бойових безпілотників, щоб обрати ті, які найбільше відповідають потребам українських військових.

Як повідомляють у міноборони Литви, п’ять литовських виробників БПЛА вдосконалили свої дрони відповідно до зауважень української сторони. Найближчим часом цим компаніям запропонують подати остаточні пропозиції та підписати контракти.

“Українці діляться досвідом експлуатації безпілотників на полі бою, тестують безпілотники наших виробників, і якщо вони виберуть найбільш відповідні, то підпишуть контракти з компаніями, які їх виробляють”, — зазначив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

У міноборони Литви також зауважили, що литовським виробникам БПЛА для підтримки України нададуть 5 млн євро, а також виділять до 3 млн євро для закупівлі дронів для Збройних сил Литви.

Нагадаємо, Литва закупить три тисячі FPV-дронів власного виробництва для потреб України. Про це заявила прем'єр-міністрка Литви Інгріда Шимоніте на пресконференції з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем 5 квітня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності