• Головна
  • Війна
  • Литва закупить Україні три тисячі FPV-дронів власного виробництва

Литва закупить Україні три тисячі FPV-дронів власного виробництва

Литва закупить Україні три тисячі FPV-дронів власного виробництва

Дрони повинні надійти до України до кінця 2024 року

Литва закупить три тисячі FPV-дронів власного виробництва для потреб України. Про це заявила прем'єр-міністрка Литви Інгріда Шимоніте на пресконференції з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем у пʼятницю, 5 квітня, повідомляє InterFax.

Усі дрони можуть надійти до кінця 2024 року

Ми домовилися з міністром національної оборони про те, що Литва незабаром закупить приблизно на два мільйони євро, через міністерство оборони, близько три тисячі литовських безпілотників FPV, які, сподіваюся, мають прийти на фронт цього року” — зазначила Інгріда Шимоніте. Також вона розповіла, що Литва, за час повномасштабного вторгнення, надала допомоги на мільярд євро. Половина цієї суми — військова допомога. До того ж Литва проспонсорує програму реабілітації поранених українських військовослужбовців в трьох українських містах, зокрема у Львові.

Нагадаємо, в четвер, 4 квітня, прем'єр-міністрка Латвії Евіка Сіліна заявила, що найближчим часом Латвія передасть Україні дронів на мільйон євро. Це тільки перша передача дронів у цьому році. Латвія має передати у 2024 році дронів на загальну суму 10 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності