• Головна
  • Війна
  • Україна отримала першу партію винищувачів F-16 — Bloomberg

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 — Bloomberg

F-16

Домовлених термінів передачі дотрималися

Україна, після тривалого очікування, отримала першу партію винищувачів F-16. Це має підвищити здатність відбивати російські атаки. Про це 31 липня повідомило видання Bloomberg.

Кінцевим терміном передачі військових літаків американського виробництва називали кінець липня. І цих термінів дотримано, зауважують у виданні. У повідомленні також йдеться, що, поки не зрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які навчалися впродовж декількох місяців, одразу використовувати бойові літаки, або ж це займе трохи більше часу.

Тим часом поле бою змінилося: обидві сторони все більше покладаються на дешеві безпілотники, а Росія зміцнює свою протиповітряну оборону. Навіть, якщо спочатку і невелика, передача реактивних літаків повинна допомогти Києву наростити потенціал, щоб подолати перевагу Росії в повітрі. Адже Кремль вже зруйнував енергетичну інфраструктуру країни, що призвело до повних відключень електроенергії”, — пише видання.

Нагадаємо, 10 липня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що винищувачі F-16 вже у дорозі до України з Данії та Нідерландів. Перед тим, 7 липня, новопризначений міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп заявив, що перші винищувачі F-16 від Нідерландів після отримання дозволу на експорт будуть поставлені в Україну без затримок.

У травні цього року Чехія передала Україні перший тренажер для навчання пілотів літаків F-16.

У квітні посол Данії підтвердив, що Україна влітку отримає винищувачі F-16. Країна зобов’язалась безоплатно передати Україні винищувачі F-16, що підтримати її у війні проти Росії.

Раніше, у березні Рада міністрів Бельгії схвалила виділення 100 мільйонів євро на обслуговування та підтримку західних винищувачів F-16 у рамках міжнародної коаліції літаків для України. Тоді ж перші десять українських пілотів, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських повітряних сил Великобританії, закінчили льотну школу. Пілоти отримали базову льотну, земельну та мовну підготовку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності