• Головна
  • Війна
  • Зеленський анонсував ще чотири угоди про гарантії безпеки для України

Зеленський анонсував ще чотири угоди про гарантії безпеки для України

Зеленський анонсував ще чотири угоди про гарантії безпеки для України

Ключові напрямки співпраці — оборона, фінанси та гуманітарна допомога

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська команда працює над чотирма новими угодами про безпеку для України. Ці переговори мають розпочатися незабаром, і документи планують підготувати швидко. Про це він розповів у своєму зверненні 22 липня.

Україна прагне розширити коло партнерів поза НАТО

Зеленський пояснив, що ці угоди допоможуть Україні у кількох напрямках: оборона, фінансова підтримка та гуманітарна співпраця. Після підписання цих чотирьох нових угод, загальна кількість таких документів з партнерами України сягне майже 30. Президент підкреслив, що Україна прагне укласти ці угоди з різними країнами, не обмежуючись лише членами НАТО. Головне, щоб всі партнери були готові допомагати Україні захищати спільні цінності.

“Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. І ми ставили собі завдання, щоб це були різні країни – не лише країни НАТО. Але всі – однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у лютому Данія надасть про підписання безпекової угоди з Україною. У квітні Президент України Володимир Зеленський і президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку на 10 років. Крім цього, Японія надасть Україні 4,5 млрд доларів в межах підписаної безпекової угоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності