• Головна
  • Війна
  • У парламенті пропонують бронювати працівників за 20 тис. грн в місяць військового збору

У парламенті пропонують бронювати працівників за 20 тис. грн в місяць військового збору

Військовий

Роботодавець зможе сам обирати стратегічно важливих працівників

У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної ради ініціативна група напрацювала варіант економічного бронювання від мобілізації. У ньому йдеться про те, щоби надати роботодавцям право самостійно визначити стратегічно важливих для роботи бізнесу робітників, платити 20 тисяч грн в місяць військового збору за кожного з них. Про це 22 травня заявив голова комітету Дмитро Наталуха.

 “Українському бізнесу все одно потрібно бронювання, бо він має працювати. Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда. Але, ще раз – хай бізнес вирішить сам, хто з його співробітників є стратегічним”, – зазначив Дмитро Наталуха.

Поряд з економічним бронюванням, частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація, — зазначив голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук. Мета цього підходу — заощадження коштів державного бюджету та їх спрямування на додаткове фінансування Сил оборони.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників підприємств критичної інфраструктури. За новим порядком, військовозобов’язаних спеціалістів паливно-енергетичних підприємств, які вважаються критично важливими, можна буде бронювати без будь-яких обмежень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності