• Головна
  • Війна
  • Задумом ударів по Харківщині є розтягнення наших сил — Зеленський

Задумом ударів по Харківщині є розтягнення наших сил — Зеленський

Основним задумом ударів по Харківщині є розтягнення наших сил — Зеленський

Президент Зеленський заявив, що задум ударів на Харківщині в тому, щоб розтягнути українські сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні в неділю, 12 травня, зазначив, що основна увага прикута до Харківщини. На півночі області тривають жорстокі бої. Крім того, Зеленський заявив, що є села, які фактично із “сірої зони” стали зоною ведення бойових дій, і росіяни намагаються в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування.

Задум росіян і найжорстокіший напрямок

За слова Президента України задум російських атак на Харківщині в тому, щоб розтягнути українські війська і вплинути на морально-психологічний стан, що своєю чергою скажеться на мотивації. “Власне, задум ударів на Харківщині в тому, щоб розтягнути наші сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися. Покровський напрямок попри все — найбільш жорсткий. Тільки за цю добу саме на Покровському напрямку було вже 30 бойових зіткнень. Також жорсткі Лиманський, Времівський напрямки, Краматорський, Куп’янський” — зазначив Зеленський.

До слова, 10 травня Володомир Зеленський заявив, що на Харківський напрямок додадуть нових сил, аби зірвати наступальні плани окупантів. Також Володимир Зеленський підкреслив важливість підтримки з боку західних партнерів.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України запевнили, що заздалегідь знали про конкретний графік початку наступу армії РФ на півночі Харківщини. Усі необхідні інстанції, керівництво і командування були проінформовані.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності