Додаємо наших сил на Харківські напрямки — Зеленський

Зеленський: На Харківщині нарощуються сили для протидії окупантам

Президент Зеленський заявив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківщині, щоб стримувати ворога

Президент Зеленський у своєму вечірньому зверненні у п’ятницю, 10 травня, зазначив, що українські воїни, артилерія та дрони успішно відбивають атаки окупантів на Харківському напрямку. Крім того, заявив, що на Харківський напрямок додадуть нових сил, аби зірвати наступальні плани окупантів

"Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум. Наші воїни, наша артилерія, наші дрони дають відповідь окупанту. Я вдячний кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які саме так захищають наші позиції, як потрібно,” — зазначив Зеленський.

Україна нарощує свої сили на Харківщині

Зеленський також повідомив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківському напрямку, а також по всій лінії фронту."Додаємо наших сил на Харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри," — додав президент.

Також Володимир Зеленський підкреслив важливість підтримки з боку західних партнерів. “Важливо, щоб партнери підтримували наших воїнів і українську стійкість вчасним постачанням. Дійсно вчасним. Пакет, який дійсно допомагає, – це привезена в Україну зброя, а не лише оголошення пакету. Я дякую кожному лідеру, який сприймає ситуацію саме так. Дякую кожному, хто допомагає!” — підсумував Президент.

До слова, у п’ятницю, 10 травня, США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 400 млн доларів. До пакету увійдуть зокрема ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS та артилерії, техніка та інші боєприпаси

Нагадаємо, війська РФ намагаються прорвати українську лінії оборони на півночі Харківщини. Українське військове командування готувалось до наступу росіян. Наразі триває жорсткий бій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності