• Головна
  • Війна
  • Зеленський обговорив з Байденом перший пакет збройної допомоги від США у цьому році

Зеленський обговорив з Байденом перший пакет збройної допомоги від США у цьому році

Президенти України і Сполучених Штатів Америки.

Очільник США запевнив, що в разі схвалення закону Сенатом він негайно його підпише

Під час телефонної розмови між президентами України та США Джо Байден пообіцяв підсилити протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності України. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, він провів телефонну розмову із Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Очільник США запевнив, що в разі схвалення закону Сенатом він негайно його підпише.

Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство. Я також відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам”, — зазначив український лідер.

Він також розповів Президенту Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів та бомб. Зокрема, про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови, наголосивши, що це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя.

Глава обох держав обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Джо Байден запевнив Володимира Зеленського, що цей пакет буде швидким та потужним і посилить протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності України. Також президенти обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності