• Головна
  • Війна
  • За ніч Сили ППО знищили дві російські ракети та три розвідувальні безпілотники

За ніч Сили ППО знищили дві російські ракети та три розвідувальні безпілотники

Сліди від ракети у небі
Фото: Gettyimages

Ворожі ракети спричинили руйнування на Одещині, Дніпропетровщині та Запоріжжі

У ні на суботу, 20 квітня, росіяни атакували Україну сімома ракетами. Військовим Сил протиповітряної оборони вдалося збити дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також українські військові збили три ворожих розвідувальних дронів, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

У ніч на 20 квітня військові Повітряних сил ЗСУ зафіксували запуск семи ворожих ракет. Росіяни запустили Бєлгородської області РФ три балістичні ракети “Іскандер-М” та дві зенітні керовані ракети С-300/С-400, а також дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 з акваторії Чорного моря.

“Засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також на південному напрямку знищено три розвідувальні БпЛА – два “Орлан-10” та один “Суперкам”, — написали у Повітряних силах ЗСУ.

Наслідки російської атаки

На Одещині ворог вдарив по припортовій інфраструктурі, є пошкодження. Внаслідок атаки постраждав один чоловік. Він отримав осколкове поранення, його госпіталізували, розповів начальник Одеської ОВА Олег Кіпер

На Дніпропетровщині уламки збитої ракети спричинили пожежу. “На ранок оборонці неба збили ворожу ракету над областю. Її знищили у Новомосковському районі військові з ПвК “Схід”. Через падіння уламків загорілася покинута господарча споруда. Ніхто не постраждав. Пошкоджені також приватний будинок і два авто”, — повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Окупанти атакували ракетами Запоріжжя, Одещину та Дніпропетровщину. На Запоріжжі вибухи пролунали близько 5:00 ранку — ракети пошкодили промислову інфраструктуру. Деталі атаки наразі уточнюються, проте про потерпілих інформація не надходила, повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Нагадаємо, 19 квітня росіяни атакували Дніпро. Одна з ворожих ракет влучила у п’ятиповерховий житловий будинок. Також згодом стало відомо, що під час ранкової атаки на Дніпро і Дніпропетровську область росіяни цілеспрямовано атакували об’єкти “Укрзалізниці”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності