Мешканець Львівщини заплатить майже 350 тис. грн за спробу зняти з розшуку ухилянта

затримання

Зловмисник визнав свою вину і погодився заплатити майже 350 тис. грн штрафу

Золочівський районний суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення мешканця Львівщини Юрія Ш., який за 8 тисяч євро обіцяв ухилянту зняти його з розшуку та організувати висновок ВЛК про непридатність до служби. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у п’ятницю, 3 травня.

За матеріалами справи, у січні 2024 року у місті Зборів на Тернопільщині Юрій Ш. познайомився з чоловіком, якого військовий комісаріат оголосив в розшук як ухилянта від служби в армії. Він вирішив нажитися на цьому та запропонував чоловікові за 8000 євро "вирішити питання" з військкоматом, щоб його зняли з розшуку і визнали непридатним до служби за станом здоров'я. Після цього клієнт підсудного звернувся в поліцію і далі діяв під контролем правоохоронців. Спершу він передав Юрію Ш. аванс 21000 гривень авансу. А 31 січня цього року, коли підсудний під час зустрічі у Золочеві отримав решту суми, його затримали за одержання хабаря.

Суд оштрафував обвинуваченого майже на 350 тисяч гривень

У квітні прокурор Тернопільської спеціалізованої прокуратури та Юрій Ш. підписали угоду про визнання винуватості. Згідно з якою, обвинувачений визнав себе винним у вчиненні злочину, та не заперечував фактичних обставин справи. Сторони узгодили покарання у виді штрафу.

В судовому засіданні прокурор та обвинувачений просили затвердити угоду та звільнити його з-під варти, оскільки угодою передбачено покарання у виді штрафу, і він має можливість виконати умови угоди. Суд визнав Юрія Ш. винним у вчиненні цього злочину та призначив йому покарання у вигляді штрафу в сумі 349 690 гривень. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів до Львівського апеляційного суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності