• Головна
  • Війна
  • ЗСУ отримають 2 тисячі одиниць РЕБ ближньої дії українського виробництва

ЗСУ отримають 2 тисячі одиниць РЕБ ближньої дії українського виробництва

ЗСУ отримають 2 тисячі одиниць РЕБу ближньої дії українського виробництва.

Вони точково захищатимуть військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації

На фронт поїдуть 2 тисячі одиниць РЕБ ближньої дії українського виробництва. Їх створили українські розробники — учасники кластера Brave1. Про це 17 квітня у Telegram-каналі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

РЕБ ближньої дії, зокрема “окопний”, точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники, а це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки, зазначив віцепрем’єр. За його словами, до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі Brave1 ця сфера почала розвиватися і вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту. Більшу частину закупленого РЕБу Генштаб уже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту.

Дякую партії “Слуга народу”, яка передала кошти на цю закупівлю. Парламентарі заощадили 180 мільйонів гривень зі щорічного державного фінансування й спрямували їх через UNITED24 на закупівлю РЕБ. Далі контрактуватимемо нові партії. Наше стратегічне завдання — щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує захисту РЕБ, його отримала. А ціллю Brave1 залишається пошук і підтримка розробників, щоб технологічно посилити військових”, — наголосив Михайло Федоров.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності