• Головна
  • Війна
  • Дві українські компанії успішно випробували нові БпЛА

Дві українські компанії успішно випробували нові БпЛА

Дві українські компанії успішно випробували нові БпЛА

Тепер черга за їхнім застосуванням на полі бою

Українські дрони, аналогічні "ланцетам", успішно пройшли попередні випробування та готуються до першого бойового застосування. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров на YouTube каналі "Дія".

За останні дні тестувалися дрони чотирьох компаній, з яких два успішно пройшли випробування. Федоров очікує на виробництво близько 100 подібних дронів на місяць, яке запустять за кілька місяців. Українські "ланцети” матимуть збільшену дистанцію враження техніки противника (30-40 км) порівняно з 10-20 км для FPV-дронів. Цей тип дронів також зможе працювати вдень, на відміну від великих квадрокоптерів, які обмежені роботою тільки вночі.

Дрони, подібні до "ланцетів", управляються відеоканалом, що дає змогу коригувати рухи під час атаки. Крім того, вони можуть захоплювати ціль і наводитись на неї безпосередньо перед ураженням навіть на відстані 300-500 метрів без прямого зв'язку з оператором. Керівник Мінцифри також підкреслив необхідність впровадження ринку подібних дронів. Наступним кроком буде тестування їх на полі бою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності