• Головна
  • Війна
  • Студенти на окупованих територіях муситимуть стати спостерігачами на президентських виборах

Студенти на окупованих територіях муситимуть стати спостерігачами на президентських виборах

Фото: Радіо ТРЕК

Окупаційна влада зобов’язала кожен університет відрядити студентів для роботи на виборчих ділянках

На тимчасово окупованих територіях росіяни готують спостерігачів для майбутніх президентських виборів. Для цього окупаційна адміністрація поставила задачу університетам набрати таку кількість колаборантів серед студентів, повідомили у Центрі національного спротиву, у неділю, 4 лютого.

Підготовка до виборів президента РФ, що заплановані на березень, продовжується на окупованих територіях. “У межах цього росіяни готують спостерігачів, завданням яких є організація фальсифікацій. Наразі окупаційна адміністрація аби набрати колаборантів поставила університетам план з кількості студентів для роботи на виборах”, — розповіли у Центрі нацспротиву.

Згідно з повідомленням, кожен ВНЗ має відрядити певну кількість студентів, які будуть спостерігачами. Надалі вони пройдуть навчання, де отримають інструкції щодо майбутніх фальсифікацій виборів.

Варто зазначити, що вибори окупанти проводитимуть протягом кількох днів. Для створення видимості високої явки, виборцям надали можливість голосувати за місцем проживання без російського паспорта. Усе це дозволить використовувати наперед підготовлені групи виборців на кількох суміжних дільницях.

Нагадаємо, у грудні на тимчасово окупованій території Херсонщини відкрили штаб для майбутніх виборів президента РФ. Тоді у Центрі нацспротиву наголосили, що підготовка до виборів на окупованих територіях має довести легальність окупації завдяки явці місцевих мешканців. Однак через те, що українці не з’являються на виборах, росіяни розтягнули виборчий процес на три дні та дозволили голосувати за місцем проживання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності