• Головна
  • Війна
  • На війні загинув 32-річний чемпіон Європи та світу з пауерліфингу Олександр Білоконь

На війні загинув 32-річний чемпіон Європи та світу з пауерліфингу Олександр Білоконь

Фото: Вадим Кісіль

Стронгмен мав звання майстра спорту та титул “Найсильніша людина України”

На війні загинув відомий український спортсмен, паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь, повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль, у суботу, 4 лютого.

“На війні з російськими фашистами загинув Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен книги рекордів України. Вічна памʼять, вічна слава Герою. Щирі співчуття рідним та близьким.”, — ідеться в повідомленні.

Олександр Білоконь був чемпіоном світу та Європи з пауерліфтингу, ставав бронзовим призером Кубка України та національного чемпіонату з Богатирських ігор. У 2017 році він встановив рекорд України з переміщення тягача з причепом, заповненим людьми. Тоді спортсмену вдалося зрушити з місця та протягнути на 47 сантиметрів вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни становила вага вантажівки, а решта — люди.

У 2020 році Білоконь здобув звання майстра спорту з богатирського багатоборства, і того ж року виборов титул “Найсильнішої людини України”, посівши перше місце у ваговій категорії до 95 кг. У 2021 році на Фіналі першої ліги стронгмену Білоконь встановив рекорд України з перетягування вантажівок. Мобілізували спортсмена в березні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності