• Головна
  • Війна
  • Львівські десантники отримають від “Повернись живим" розвідувально-ударний комплекс Пульстрон

Львівські десантники отримають від “Повернись живим" розвідувально-ударний комплекс Пульстрон

Львівські десантники отримають від “Повернись живим" розвідувально-ударний комплекс Пульстрон

Вартість одного комплексу складає 50 мільйонів гривень

Львівська 80 окрема десантно-штурмова бригада отримає комплекс розвідки та знищення Пульстрон. Це буде здійснено у рамках збору “ОКО ЗА ОКО 3”, який організовує фонд «Повернись живим» спільно з АЗК ОККО. Про це 1 лютого повідомили на офіційному сайті фонду.

Мета збору — акумулювати 500 мільйонів гривень для десантно-штурмових військ. В результаті збору підрозділи ДШВ отримають 10 бойових Пульстронів — комплексів розвідки та знищення. До складу комплексу входять ударні та розвідувальні дрони, транспорт та засоби зв’язок і управління. Один із Пульстронів отримає львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада.

«Наш новий проєкт — це рекордний за сумою збір Фонду та бізнесу. Пів мільярда гривень, які ми спільно акумулюємо, витратимо на допомогу рідним для мене Десантно-штурмовим військам. Забезпечимо роти ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК) у 10 підрозділах ДШВ. Безпілотники показують високу ефективність, а РУБАКи частково забирають на себе функцію артилерії, і за сприятливих умов можуть суттєво змінювати театр бойових дій», — коментує заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Нагадаємо, «ОКО ЗА ОКО 3» — це вже третій спільний проєкт Фонду «Повернись живим» та компанії ОККО. Перший етап стартував 1 листопада 2022 року. Його ціллю було акумулювати 325 млн грн на 25 авіаційних комплексів ШАРК. Збір завершили 10 квітня 2023 року. Станом на 11 вересня 2023 року Сили оборони України отримали всі 25 розвідкомплекси. Їх використовують майже всі артбригади й розвідбати, що воюють у складі ЗСУ. Другий етап «ОКО ЗА ОКО» стартував 11 квітня 2023 року. Його ціллю був збір 400 мільйонів гривень на кулемети, 82-мм міномети та крупнокаліберні гранатомети для Сил ТрО. Збір завершили 10 грудня 2024 року. Станом на 1 лютого 2024 року ТрО отримали всю партію кулеметів та перші партії мінометів і гранатометів.

Підтримати проєкт «ОКО ЗА ОКО 3» можна заправляючись на всіх АЗК ОККО: з кожного літра Pulls 95 або Pulls Diesel одна гривня буде перерахована на комплекси розвідки та знищення для ДШВ. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності