80-та бригада зі Львівщини вибила росіян із посадок під Бахмутом і закріпилась на нових позиціях

80-та бригада зі Львівщини вибила росіян із посадок під Бахмутом і закріпилась на нових позиціях

Ситуація на цій ділянці фронту на Донеччині стабільно важка, але лінія дещо змінилась

80-та окрема десантно-штурмова бригада вибила російських солдатів із двох посадок на трасі, яка веде на самий Бахмут. Десантники надіються, що захисникам міста буде трохи легше.

Про це йдеться в сюжеті "Настоящее время".

Один із десантників розповідає, що вони звільнили посадки, які були дуже важливими для українських військових.

«Посадки були вкрай важливі. Можна так і сказати, що від «дороги життя» ворога відкинули. Зараз ми на них (посадках – ред.) стоїмо, зайняли ці позиції», - каже військовий 80-ї бригади.

Російські військові одразу спробували повернути лісосмуги.

«Ми просто прикривали вогнем, потім доносили БК і одразу займали позиції. Коли там вже нікого не залишилося в живих, ми заступили і закріпилися. Чекали подальших дій. Далі вони намагались відбивати позиції, але це безрезультативно. Ми відреагували та відбили їхню атаку», - сказав військовий із 80-ї бригади.

У цей час піхоті допомагають працювати артилеристи.

За словами старшого офіцера на батареї 80-ї десантно-штурмової бригади, ситуація на цій ділянці фронту на Донеччині стабільно важка, але лінія дещо змінилась.

«Там на якісь 100-200 метрів пересунулась наша піхота. Відпрацьовуємо нормально, наші хлопці з арти дуже влучно відпрацювали.. Вони знищили два склади БК, знищено багато піхоти», - додав він.

Нагадаємо, раніше на Бахмутському напрямку ЗСУ контратакували на флангах і розгромили 6 та 8 роти 72-ї бригади ЗС РФ, розбито бригадну розвідку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності