У “Гвардії наступу” з’явилася бригада “Помста”

У “Гвардії наступу” з’явилася бригада “Помста”

Гаслом бригади “Помста” є слова: “Відроджені перемогти”

На базі Луганського прикордонного загону створили нову бригаду “Гвардії наступу” під назвою “Помста”. Її бійці пройшли навчання за кордоном. Про це 30 січня повідомили у Державній прикордонній службі.

Військові Луганського прикордонного загону дають відсіч окупантам з весни 2014 року. Нинішній голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко командував законом до серпня 2014 року.

Цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з будинків мирних мешканців обласного центру.  

У 2018 році прикордонному загону присвоєно ім’я Героя України полковника Євгенія Пікуса, офіцера, який героїчно загинув на Луганщині у бою з диверсантами, яких прикривала бронетехніка та авіація росіян.

З перших днів повномасштабного вторгнення бійці та командири загону пройшли найгарячіші напрямки фронту: Бахмут, Лиман, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Сіверськ, Федорівка, Святогірськ та багато інших.

Від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону відзначені почесним званням Героя України та нагороджені орденом “Золота Зірка”, 4 з них – посмертно.

“Тепер Луганський прикордонний загін реформували у бригаду “Гвардії наступу” із символічною назвою “Помста”. І в цьому є конкретний символізм”, — йдеться у повідомленні.

“Бойові можливості цього підрозділу зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. Водночас військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах”, — повідомляють у Держприкордонслужбі. Гаслом бригади “Помста” є слова: “Відроджені перемогти”.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності