• Головна
  • Війна
  • З початку повномасштабної війни Росія здійснила 626 хімічних атак — ЗСУ

З початку повномасштабної війни Росія здійснила 626 хімічних атак — ЗСУ

Фото: пресслужба Командування Сил підтримки Збройних сил України

Лише за січень цього року росіяни застосували 51 боєприпас, споряджений отруйними хімічними речовинами

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ворог здійснив 626 хімічних атак, повідомила пресслужба Командування Сил підтримки Збройних сил України, у суботу, 13 січня.

Сили оборони зафіксували 626 фактів застосування боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами, з боку РФ. При цьому, 51 з них застосували лише за січень цього року.

Зазначається, що росіяни все частіше користуються такої зброєю. Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин.

“Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БпЛА. Проте застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії. Також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно небезпечних речовин. 14 грудня 2023 року було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО зі вмістом хімічної речовини CS.”, — розповіли у ЗСУ.

За даними Командування Сил підтримки, уже вдалося задокументувати 36 випадків застосування небезпечних хімічних речовин. Їх направили на проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної та біологічної розвідки.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що окупанти просунулися на Лівобережжі Херсонської області за допомогою забороненої хімічної зброї. Росіяни використали аерозольні гранати К-51, наповнені сльозогінним газом CS (2-хлорбензальмалононітрил).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності