• Головна
  • Війна
  • Генштаб спростував інформацію про загибель 108 військових, яку поширив політолог із сумнівною репутацією

Генштаб спростував інформацію про загибель 108 військових, яку поширив політолог із сумнівною репутацією

Українські військові, фото ілюстративне
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Генштаб вчергове закликав перевіряти інформацію перед оприлюдненням

Генеральний штаб Збройних сил України спростував інформацію про те, що на Авдіївському напрямку загинули військові, які збиралися їхати додому на Різдво. Раніше про загибель бійців написав у Facebook політтехнолог Віталій Бала, який має репутацію псевдосоціолога.

В дописі Бали йшлося про те, що в одній із бригад на Авдіївському напрямку вирішили дати військовим можливість поїхати на 7 днів додому на Різдво. «Вони сіли в автобуси й поїхали, але не доїхали», — написав Бала і додав, що загинули начебто 108 військових.

У Генштабі заявили, що загибель бійців — фейк, і закликали перевіряти інформацію перед оприлюдненням.

Водночас зауважимо, що Віталій Бала — політолог і директор Агентства моделювання ситуацій, яке, згідно з даними видання «Тексти», вдавалось до маніпуляцій з рейтингами під час місцевих, парламентських і президентських виборів. У 2006-2007 роках Бала був радником віцепрем'єр-міністра України в уряді Віктора Януковича. Його також внесли до Бази псевдосоціологів та прихованих піарників як такого, що регулярно коментує рейтинги на користь певних партій чи кандидатів, зазначає «Громадське».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності