• Головна
  • Війна
  • Австралія знову відправила Україні бронемашини Bushmaster

Австралія знову відправила Україні бронемашини Bushmaster

Бронемашини Bushmaster військових Нової Зеландії, травень 2023, Фото NZ Defence Force/«Мілітарний»

Бронемашини, ймовірно, надійдуть в Україну до 25 грудня

Україна отримає від Австралії додаткову партію бронемашин Bushmaster. Раніше Австралія вже надавала Україні ці бронемашини, вони відіграли ключову роль у контрнаступі на Харківщині восени минулого року.

Про надання Україні бронемашин у четвер, 7 грудня, повідомив посол Австралії в Україні Брюс Едвардс. Він натякнув, що українські військові отримають бронемашини Bushmaster до 25 грудня. Однак кількість техніки невідома.

«Мало що може привітати з Різдвом близького друга далеко за морями краще за порятунок життів. Ми пишаємося визнанням Bushmaster серед ключової військової допомоги, наданої Україні. Ще більше їх уже в дорозі! Розпаковуйте до 25 грудня!» — зазначив дипломат.

Раніше Міноборони України подякувало Австралії за надання цих бронемашин і додало, що у 2022 році Bushmaster зіграли вирішальну роль в успішному контрнаступі на Харківщині.

Bushmaster — це 11-тонний броньований автомобіль, здатний перевозити до десяти пасажирів і захищати їх від наземних мін та інших вибухонебезпечних боєприпасів. Торік Україна отримала від Австралії кілька десятків цих бронемашин.

У травні цього року Австралія замовила 78 бронемашин Bushmaster для поповнення запасів, які були відправлені в Україну.

Угода включала постачання Bushmaster у варіанті для піхоти та у командирському варіанті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності