• Головна
  • Війна
  • Україна зробила запит до Австралії щодо винищувачів F-18: деталі

Україна зробила запит до Австралії щодо винищувачів F-18: деталі

Україна зробила запит до Австралії щодо винищувачів F-18: деталі

Запит було зроблено щодо стану приблизно 41 літака

Україна подала до Австралії запит про стан знятих з експлуатації винищувачів F-18. Вважається, що потенційна передача зброї могла б значно посилити повітряні сили Києва.

Про це посол України в Австралії Василь Мірошниченко заявив в інтерв'ю AFP, пише The Defense Post.

«Був запит на інформацію [щодо стану F-18, — ред.]. Україна розглядає різні можливості у питанні передачі винищувачів, включно з цим», — сказав Василь Мірошніченко.

За його словами, запит було зроблено щодо стану приблизно 41 літака, який зберігається на авіабазі на північ від Сіднея.

До слова, Україна нещодавно отримала довгоочікуваний дозвіл Білого дому на придбання передових літаків «четвертого покоління» американського виробництва F-16. Попри те, що вони не нові, ці літаки стануть масштабною модернізацією українських повітряних сил, створюючи серйозну загрозу для російських повітряних і наземних сил. Так, кілька західних країн виявили зацікавленість у постачанні Україні F-16.

Водночас інтерес України до австралійських літаків став першим публічним обговоренням літаків F-18.

Нагадаємо, раніше Україна звернулася до Австралії з проханням надати бронеавтомобілі Hawkie. А також закликала офіційний Сідней приєднатися до міжнародної «танкової коаліції».

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності