• Головна
  • Війна
  • Ворог випустив по Києву рекордну кількість “шахедів”. Є постраждалі та руйнування

Ворог випустив по Києву рекордну кількість “шахедів”. Є постраждалі та руйнування

Ворог випустив по Києву рекордну кількість “шахедів”. Є постраждалі та руйнування

У річницю Голодомору знищено 55 ударних дронів, якими ворог атакував Україну

Уночі 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed-131/136», поінформували Повітряні сили ЗС України. Тривога розпочалася о 2:37 і тривала понад шість годин. Попередньо, є потерпілі.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, у Печерському районі столиці сталося падіння уламків збитого БПЛА. У Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося загоряння в приміщенні дитсадка. Також у цьому районі загоряння на відкритій місцевості. У Соломʼянському районі загоряння в кількох місцях - у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. Також у Соломʼянському районі постраждали дві особи, одна з яких 11-річна дитина. Гостра реакція на стрес.

У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок. У Дніпровському районі уламки збитого БПЛА впали на багатоповерховий будинок. У багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрона впав на сходову клітину верхнього поверху. Загоряння немає. Потерпілих наразі не виявили. Рятувальники оглядають дах та технічний поверх будинку. У Голосіївському районі уламок БПЛА впав на чотириповерховий житловий будинок.

Як поінформував командувач Повітряними силами України Микола Олещук, вночі ворог випустив по Україні близько 75 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136», 71 з яких було знищено протиповітряною обороною.

За інформацією генерал-лейтенанта Сергія Наєва, у п’ятницю вночі під час повітряного нападу противника в Північній операційній зоні Сили оборони України знищили 55 ворожих ударних безпілотних літальних апаратів типу «Шахед». З них 28 БПЛА було знищено мобільними вогневими групами протиповітряної оборони, що оснащені великокаліберними кулеметами, ПЗРК та зенітними гарматами. Зокрема, на Сумському напрямку знищено 7 ударних дронів, на Чернігівському - 4 дрони камікадзе, а на Київському - 17 ворожих БПЛА.

За повідомленням Міненерго, зранку 25 листопада під час масштабного дронового обстрілу у столиці було знеструмлено повітряну лінію. Внаслідок цього без світла залишилися 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста. Тривають роботи з відновлення.

Також під час обстрілу на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина - пошкодження внаслідок обстрілу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності