• Головна
  • Війна
  • У Норвегії затримали екскомандира групи «вагнерівців», який намагався втекти до Росії

У Норвегії затримали екскомандира групи «вагнерівців», який намагався втекти до Росії

У Норвегії затримали екскомандира групи «вагнерівців», який намагався втекти до Росії

Росіянин злякався, що його видадуть Україні

Правоохоронці в Норвегії затримали колишнього командира групи ПВК «Вагнер» Андрія Медведєва. Він намагався втекти назад до Росії, адже злякався, що його видадуть Україні.

Про це 22 вересня повідомили у The Barents Observer.

Медведєва зупинили в пʼятницю ввечері в норвезькому селі Гренсе Якобсельв, що на кордоні з РФ. Росіянин у темряві намагався перетнути кордон і потрапити на Кольський півострів (Росія).

Поліція регіону підтвердила Barents Observer, що чоловік був затриманий і йому висунуть звинувачення в порушенні прикордонних правил. Правоохоронці не назвали ні ім’я, ні національності втікача, втім повідомили, що він намагався виїхати з Норвегії до Росії.

Медведєв намагався втекти до РФ через кілька годин після того, як він зустрівся з журналістом Barents Observer у центрі міста Кіркенес. Екскомандир ПВК «Вагнера» сказав, що хоче перетнути кордон і шукає когось, хто міг би його підвезти.

«Він виглядав схвильованим, але водночас спокійним і рішучим. Він пояснив, що незабаром його екстрадують в Україну, а повернення в Росію є більш безпечною альтернативою», — написали у виданні. Ймовірно, після зустрічі Медведєв зміг дістатися до села Гренсе Якобсельва, що приблизно в 50 км від Кіркенеса. Там Норвегію та Росію розділяє лише невелика і мілка річка.

Нагадаємо, у липні колишній командир групи ПВК «Вагнера» Андрій Медведєв попросив притулку у Норвегії після того, як втік з Росії. Він заявив, що готовий розповісти все, що йому відомо про ПВК, її діяльність та про Євгена Пригожина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності