• Головна
  • Світ
  • П’яний побився у барі в Осло: у Норвегії затримали екскомандира «вагнерівців», який просив там притулок

П’яний побився у барі в Осло: у Норвегії затримали екскомандира «вагнерівців», який просив там притулок

П’яний побився у барі в Осло: у Норвегії затримали екскомандира «вагнерівців», який просив там притулок

«Ексвагнерівець» чинив опір та вдарив ногою кількох офіцерів поліції

Колишнього командира групи найманців «Вагнера» Андрєя Медведєва судитимуть 25 квітня в Норвегії, де він знайшов притулок. Все тому, що він став учасником бійки в Осло.

Про це повідомляє телеканал TV2.

Згідно з обвинувальним висновком, Медведєв був заарештований після того, як «агресивно поводився та брав участь у бійці з іншою особою» біля пабу Andy's в Осло вночі цієї середи, 22 лютого.

«Він каже, що сталося непорозуміння після вживання алкоголю, й він не зрозумів, що сталося, коли на місце події прибула поліція», - каже адвокат Медведєва Брінюльф Ріснес й зазначає, що Медведєв в Норвегії відчуває «мовні труднощі», тож йому «складно пояснити, що відбувається».

Водночас за даними прокуратури, «ексвагнерівець» чинив опір та вдарив ногою кількох офіцерів поліції. Відтак він звинувачується ще й в насильстві щодо держслужбовця. Проте після допиту його відпустили.

«Він дав пояснення на допиті й не визнає себе винним», - розповів представник прокуратури Ніколай Скьолд.

Нагадаємо, Медведєв втік з Росії, перетнувши кордон з Норвегією 13 січня. Він заявив, що боїться за своє життя після того, як став свідком вбивств і жорстокого поводження з російськими ув’язненими, яких завербували у ПВК «Вагнера» й привезли на фронт в Україну. Натомість після незаконного перетину кордону Медведєв попросив про притулок у Норвегії. Тоді як норвезька поліція заявила, що не намагатиметься інтернувати  й наказала йому «залишатися в таємному місці» з міркувань безпеки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності