• Головна
  • Війна
  • Конфлікт Пригожина та Міноборони РФ: військові припиняють постачання «вагнерівців»

Конфлікт Пригожина та Міноборони РФ: військові припиняють постачання «вагнерівців»

Конфлікт Пригожина та Міноборони РФ: військові припиняють постачання «вагнерівців»

Оперативні можливості ПВК «Вагнер» були обмежені, тож Пригожин намагається звинуватити російське МО у відсутності прогресу на передовій

Російські військові припинили постачання зброї та боєприпасів ПВК «Вагнер». Це сталося на тлі напруженості між очільником «вагнерівців» Євгеном Пригожиним та Міноборони РФ.

Про це пише Sky News.

Згідно з аналізом Інституту вивчення війни (ISW), він, схоже, проводить контрнаступальну інформаційну кампанію проти російського Міністерства оборони після того, як почав втрачати там сфери впливу. Це сталося після того, як президент РФ Владімір Путін понизив у посадах, або й взагалі усунув поплічників Пригожина у Міноборони Росії. Водночас відомство, ймовірно, заборонило «вагнерівцям» продовжувати вербувати ув’язнених.

Без засуджених оперативні можливості ПВК «Вагнер» були обмежені, тож Пригожин намагається звинуватити російське МО у відсутності прогресу на передовій. Натомість в Американському аналітичному центрі вважають, що Пригожин хоче отримати підтримку ультранаціоналістичних діячів, лідера Чечні Рамзана Кадирова та окремих російських військових блогерів, щоб повернути собі популярність.

«Пригожин став настільки впливовою фігурою в провоєнному ультранаціоналістичному співтоваристві, направляючи завуальовану та відверту критику традиційного російського істеблішменту та просуваючи «Вагнер» як елітну силу, яка могла б забезпечити тактичні досягнення, яких регулярні російські військові не змогли. Пригожин, ймовірно, спробує слідувати цьому шляху для відновлення своїх позицій, але незрозуміло, чи зможе він це зробити», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України визнала приватну військову компанію «Вагнер» міжнародною терористичною організацією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності