• Головна
  • Війна
  • США виділили Україні 190 Bradley: скільки з них знищили та яка проблема в експлуатації

США виділили Україні 190 Bradley: скільки з них знищили та яка проблема в експлуатації

США виділили Україні 190 Bradley: скільки з них знищили та яка проблема в експлуатації

Серйозно пошкоджені БМП відправляють на ремонт у Польщу

США виділили Україні 190 БМП Bradley, з них остаточно знищено близько 10. Водночас українські військові відчувають брак запчастин для їх ремонту.

Про це з посиланням на джерела пише The Washington Post.

Так, більше половини з виділених Bradley були доставлені до оперативних підрозділів в Україні, анонімно повідомив посадовець. Високопоставлений представник американського оборонного відомства сказав, що близько десятка «Бредлі» було знищено.

Натомість дані аналітичного сайту Oryx, який враховує втрату лише тої техніки, щодо пошкодження якої є відео- чи фотодокази, свідчать, що ще кілька десятків машин дістали руйнувань різного ступеня. Зокрема, багато з них були відремонтовані й вже повернуті на поле бою, тоді як деякі з них мають відправити у Польщу для серйознішого ремонту.

Ремонт деяких машин може зайняти лише кілька годин. Втім, за словами військових, вони відчувають брак запчастин для ремонту. Відтак деякі машини є «донорами», тобто українці знімають з них придатні для використання деталі, щоб встановити їх на інші, менш пошкоджені «Бредлі», а потім заповнюють «донорську» машину зламаними деталями, перш ніж відправити її на масштабніший ремонт на заводі в Польщі.

Також високопоставлений співбесідник видання розповів, що в багатьох випадках українці використовували машини саме так, як і вчили їх під час тренувань у Німеччині: здійснювали комбіновані атаки, коли піхота, бронетехніка та авіація діють спільно.

Водночас за словами джерела, були «анекдотичні повідомлення про протилежне». На його думку, в деяких випадках українці «просто не використовують їх [машини, – ред.] на повну потужність з усіма іншими засобами, які у них є».

Нагадаємо, у дуже повільному процесі, який став визначати швидкість українського контрнаступу, невеликі групи саперів на передовій пересуваються через мінні поля — іноді буквально на животі — щоб підірвати оборону російських окупантів та розчистити шлях для наступу військ.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності