• Головна
  • Війна
  • За 200 км від кордону з Україною у Білорусі будують табір для «вагнерівців»: деталі

За 200 км від кордону з Україною у Білорусі будують табір для «вагнерівців»: деталі

За 200 км від кордону з Україною у Білорусі будують табір для «вагнерівців»: деталі

Табір в Осиповичах Могилівської області Білорусі розрахований на 8 тисяч бойовиків

У Білорусі почали будувати табори для найманців ПВК «Вагнер. Водночас родичі бойовиків підтверджують, що найманців відправляють до сусідньої країни.

Про це пише російське опозиційне видання «Верстка».

Так, журналістам вдалося дізнатися про будівництво такого військового табору в Осиповичах Могилівської області Білорусі. Він розрахований на 8 тисяч бійців й буде розташований 200 км від кордону з Україною.

Зазначається, що будівництво табору для «вагнерівців» уже розпочалося. За інформацією джерела, таборів буде кілька.

«Ми працюємо, вже сьогодні працюємо. Завтра до обіду стоїть завдання [побудувати, – ред.]», – заявив співрозмовник видання, додавши, що площа табору становитиме 24 тис. кв. м.

Водночас родичі найманців підтверджують інформацію, що бойовиків відправлять до Білорусі.

Зокрема, одна з родичок з посиланням на свого знайомого повідомила, що до Білорусі будуть відправлені підрозділи ПВК «Вагнер», що залишилися в Ростові-на-Дону.

Натомість ще одна співрозмовниця видання повідомила, що її чоловік, який 24 червня перебував у Ростові, розповів їй, що «швидше за все» їх відправлять до Білорусі, після чого він на зв'язок не виходив.

Крім того, ще троє учасників чатів родичів «вагнерівців» повідомили, що отримували схожі повідомлення від близьких. У розмові з журналістами вони сказали, що не знають точно, чи прямують ці підрозділи у напрямку Білорусі.

Нагадаємо, на околицях села Саки Жабинківського району Брестської області Білорусі розпочалися роботи з інженерного обладнання вогневих позицій. Вони включають будівництво системи окопів, траншей та бліндажів. Поки що йдеться про будівництво опорного пункту, який може бути елементом укріпленого району.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності