• Головна
  • Війна
  • Саміт G7 для України має більші перспективи, ніж саміт НАТО: дипломат розповів причини

Саміт G7 для України має більші перспективи, ніж саміт НАТО: дипломат розповів причини

Саміт G7 для України має більші перспективи, ніж саміт НАТО: дипломат розповів причини

Саміт G7 матиме історичне значення для України

Майбутній саміт «Великої сімки» буде дуже важливим для архітектури безпеки України.

Про це в подкасті «Української правди» сказав дипломат, міністр закордонних справ України у 2014-2019 рр. Павло Клімкін.

«Визначальним для нас може бути саміт «Великої сімки» в Японії. Там буде проговорюватись і може навіть буде частково узгоджена стратегія стосовно багатьох речей, в тому числі й щодо України. Якщо порівнювати це в історичній площині, то це може бути щось накшталт Тегерану в контексті обговорення майбутнього. Основні цвяхи вони може й не позабивають, але тим не менш визначать куди, роздадуть інструменти. Тому для нашого майбутнього це набагато важливіше», - сказав він.

Натомість очікувань від майбутнього саміту НАТО у Литві наразі немає.

«Я від Вільнюса у липні чогось позитивного не чекаю. Того, що розірве наш мозок негативно – не буде. Прив’язуватись до самітів це точно не наша історія. Для нас важливо, як Західний світ себе визначає та розуміє у 21 столітті. Це звучить дещо патетично та банально, але насправді так і є», - зазначив дипломат.

Зазначимо, країни НАТО заблоковані в переговорах, щоб визначити наступні кроки на шляху України до приєднання до Альянсу, оскільки країни-члени намагаються подолати розбіжності щодо того, як швидко Київ повинен бути переведений під трансатлантичний щит безпеки в період гострої фази протистояння Росії.

Нагадаємо, у Хіросімі в Японії на саміті країн «Великої сімки» зустрінуться лідери США, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США. Цей саміт розпочнеться 19 травня й триватиме до 21 травня включно. 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності