• Головна
  • Війна
  • США прискорили терміни доставки важких танків в Україну: коли розпочнеться навчання танкістів

США прискорили терміни доставки важких танків в Україну: коли розпочнеться навчання танкістів

США прискорили терміни доставки важких танків в Україну: коли розпочнеться навчання танкістів

Генерал Марк Міллі назвав американські танки «найкращими у світі»

США прискорили терміни доставки важких танків в Україну.

Про це у Німеччині під час зустрічі у форматі Рамштайн заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише «Голос Америки».

«Ми також прискорили наші плани постачань M1 Abrams, щоб забезпечити Україну більшою кількістю бронетехніки в найближчі місяці. І танки М1, які українці використовуватимуть для тренувань, прибудуть до Німеччини найближчими тижнями. Це величезний прогрес, і я впевнений, що це обладнання та супроводжуюче його навчання, дозволять українським силам продовжувати досягати успіху на полі бою», - зазначив Ллойд Остін.

Так, наприкінці травня у Німеччину, на полігон Графенвер, прибуде 31 танк американського виробництва M1Abrams для навчання українських військових. Натомість тренування українців почнуться через кілька тижнів після цього й триватимуть 10 тижнів.

В свою чергу голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі назвав американські танки «найкращими у світі». На його переконання, вони зможуть змінити ситуацію на полі бою.

«Я упереджений, але вважаю, що танк M1 — найкращий танк у світі. Є й інші танки, які досить хороші. Наприклад, Leopard, їх також постачають. Але я справді вважаю, що танк M1, коли його доставлять, вплине на ситуацію. Коли його доставлять і він досягне своєї оперативної спроможності, він буде дуже ефективним на полі бою», - заявив американський генерал.

Крім того, очільник Пентагону Ллойд Остін зауважив, що під час засідання обговорювалась допомога в розбудові бойової бронетанкової міці України.

«Лише за кілька місяців Контактна група поставила понад 230 танків, понад 1550 броньованих машин та інше обладнання та боєприпаси для підтримки понад дев’яти нових бронетанкових бригад», – додав глава Пентагону.

Нагадаємо, детальніше про те, як пройшла зустріч у форматі Рамштайн та чи отримає Україна нову допомогу від партнерів, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності