• Головна
  • Війна
  • У Росії відмовляються ховати вагнерівців: не хочуть робити з міста кладовище

У Росії відмовляються ховати вагнерівців: не хочуть робити з міста кладовище

Міський голова Гарячого Ключа заявив, що «неправильно робити курорт місцем для масового поховання» , а варто пошукати для цього інші місця

У Росії виник новий конфлікт за участі ПВК «Вагнера», які обурилися відмовою у похованні найманців на цвинтарі курортного міста.

Російські найманці із так званої ПВК «Вагнера» пригрозили чиновникам адміністрації міста Гарячий Ключ у Краснодарському краї РФ «прийти і розібратися» з ними, назвавши їх «нацистами».

Відео з погрозами опублікував пов'язаний з ПВК «Вагнера» Telegram-канал.

Причиною погроз стала відмова у розширенні цвинтаря для ліквідованих в Україні «вагнерівців» у цьому місті-курорті.

«Дочекайтеся, твар*ки, що нам доведеться прийти і розібратися з вами, тому що ви, с**и, несете шкоди більше, ніж українська армія, тому що ви і є нацисти, адміністрація Гарячого Ключа», – звернулися до влади міста «вагнерівці».

Напередодні міський голова Гарячого Ключа заявив, що «неправильно робити курорт місцем для масового поховання”, а варто пошукати для цього інші місця.

Після цього засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин відправив листи до спікера Держдуми В'ячеслава Володіна та генпрокурора Ігоря Краснова з проханням притягнути мера до кримінальної відповідальності і заявив, що похорон відбудеться в «плановому порядку», а якщо адміністрація міста їм перешкоджатиме, будуть вжиті «відповідні заходи».

Як повідомляють місцеві Telegram-канали, ліквідованих в Україні «вагнерівців» все таки безперешкодно закопали на цвинтарі Гарячого Ключа.

Нагадаємо, 14 березня бойовики ПВК «Вагнер» перебували на тому ж місці, куди приїжджав президент Володимир Зеленський у грудні минулого року. Аналітики зазначають, що, швидше за все, це один із цехів АЗОМа — багато користувачів у мережі вже помітили схожість.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності