• Головна
  • Війна
  • РФ вивела частину сил із Білорусі, загроза з північного напрямку низька — Наєв

РФ вивела частину сил із Білорусі, загроза з північного напрямку низька — Наєв

РФ вивела частину сил із Білорусі, загроза з північного напрямку низька — Наєв

Ззагроза наземних дій ворога з північного напрямку низька

Наразі ситуація на білорусько-українському кордоні контрольована. Росія провела ротацію своїх сил у Білорусі, загроза наземних дій ворога з північного напрямку низька.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що зараз загроза наземних дій ворога з північного напрямку низька.

«На території Білорусі перебувають російські війська, була здійснена ротація, частина сил виведена. Зараз є інформація, що на території Білорусі на чотирьох полігонах залишилися наметові містечка для того, щоб прийняти додаткові сили. Ми відстежуємо обстановку з ДПСУ, яка сумлінно виконує завдання з охорони кордону, підрозділи Сил оборони, які здійснюють прикриття кордону, також відмінно справляються зі своїми завданнями», — зазначив Наєв.

"Польща почала зводити протитанкові укріплення на кордоні з Білоруссю". "Лукашенко оголосив призов офіцерів запасу на військову службу". Саме такі заголовки останнім часом з'являються на різних інтернет-ресурсах, що в свою чергу викликає неабияке занепокоєння в суспільстві. Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв про реальну ситуацію на північних кордонах України:"Загроза з північного напрямку – низька. На території Білорусі дійсно перебувають російські війська. Однак українські прикордонники і військовослужбовці ЗС України контролюють ситуацію і стежать за переміщенням ворога".

Posted by Командування Об'єднаних Сил ЗС України on Sunday, March 12, 2023

Він повідомив, що наразі ситуація із Білорусією стабільна і контрольована.

Нагадаємо, білоруські прикордонники на заставі «Глушковичі» Гомельського району, який межує із Житомирщиною, скаржаться на українських колег.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності