• Головна
  • Війна
  • Українського військового розстріляли росіяни за слова «Слава Україні»: як на це відреагували в ОП та омбудсман

Українського військового розстріляли росіяни за слова «Слава Україні»: як на це відреагували в ОП та омбудсман

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-партнерам та колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця як приклад чергового воєнного злочину РФ

У мережі з’явилося відео, де російські окупанти розстріляли беззбройного українського військовополоненого після того, як він сказав «Слава Україні».

Зокрема, російські загарбники розстрілюють полоненого зі словами: «Та ти ж су*а. Здохни, су*а». Де і коли було зняте відео — поки невідомо.

Натомість на вбивство українського захисника відреагували в Офісі Президента України. Так, голова ОП Андрій Єрмак зазначив, що воєнні злочини культивуються в Росії та відбілюються їхньою пропагандою та міфами про «нацистів».

«Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їхньої національної нікчемності та слабкості. За кожен такий військовий злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», — заявив Єрмак.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-партнерам нашої держави та колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця як приклад чергового воєнного злочину РФ.

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії», - написав український омбудсман у Telegram.

За його словами, дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми росіяни.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення російської федерації до відповідальності. Росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин», - наголосив Лубінець.

Тим часом росіяни у соцмережах радіють тому, що сталось на відео, й вимагають побільше таких страт.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Львівщину 3 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральними прокурорами з держав-партнерів України та міжнародних інституцій. Президент зазначив, що приїзд прокурорів до України є надзвичайно важливим сигналом для українського суспільства, яке прагне справедливості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності