• Головна
  • Війна
  • Загиблого фотожурналіста Макса Левіна стратили російські солдати - розслідування RSF

Загиблого фотожурналіста Макса Левіна стратили російські солдати - розслідування RSF

Загиблого фотожурналіста Макса Левіна стратили російські солдати - розслідування RSF

Відомого українського фотожурналіста Макса Левіна вбили двома прицільними вистрілами в голову, ймовірно після допитів та тортур. Таких висновків дійшли в організації "Репортери без кордонів" (RSF), які ретельно вивчали справу.

"Докази, зібрані RSF, вказують на те, що український фотожурналіст Макс Левін та його друг, який був з ним, були страчені російськими військовими - ймовірно, після допитів і тортур, у день їх зникнення, 13 березня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

У висновках також йдеться, що Макс Левін, ймовірно, був убитий одним або двома пострілами зблизька. А його друг Олексій Чернишов міг бути спалений живцем. Про це свідчать докази, зокрема розташування його тіла. Поблизу також було виявлено сліди перебування російських військових.

За даними RSF, вбивство могло бути скоєно військовослужбовцями 106 повітряно-десантної дивізії або бійцями спецназу. Командує 106 дивізією полковник Володимир Селіверстов.

Нагадаємо, 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. Максим у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, відправились у Гуту Межигірську 13 березня документувати наслідки російської агресії. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. З того часу зв’язок із обома чоловіками зник.

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом “За мужність” фотожурналіста Левіна посмертно.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності