• Головна
  • Україна
  • Зеленський у Львові зустрівся з генеральними прокурорами з країн-партнерів та міжнародних інституцій: деталі

Зеленський у Львові зустрівся з генеральними прокурорами з країн-партнерів та міжнародних інституцій: деталі

Зеленський у Львові зустрівся з генеральними прокурорами з країн-партнерів та міжнародних інституцій: деталі

Президент заявив, що притягнення до відповідальності винних у злочині агресії стане для українців та всіх народів на планеті надважливим сигналом того, що у світі є справедливість

Під час робочої поїздки на Львівщину 3 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральними прокурорами з держав-партнерів України та міжнародних інституцій.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Президент зазначив, що приїзд прокурорів до України є надзвичайно важливим сигналом для українського суспільства, яке прагне справедливості.

«Зараз наша країна, на жаль, є великим полем битви. І ми маємо перемагати на різних напрямах. Найголовніший – це реальне поле бою, де б'ються наші воїни, наша армія», – сказав Зеленський.

За його словами, іншими важливими напрямами є дипломатичний та юридичний, зокрема встановлення справедливої відповідальності за всі скоєні російськими окупантами злочини та зруйновані життя.

«Звичайно, важливим є механізм компенсації. Але справжня справедливість – це коли всі люди, які є винними, будуть притягнуті до відповідальності за законом. Це дуже важливо», – наголосив президент.

Глава держави сказав, що притягнення до відповідальності винних у злочині агресії стане для українців та всіх народів на планеті надважливим сигналом того, що у світі є справедливість.

«І що немає шансів після цієї війни для жодного агресора повторити щось подібне або навіть подумати про це. Тому нам потрібна справедливість, потрібен трибунал, щоб побачити всіх винних людей за ґратами», – заявив Зеленський.

Додамо, що на зустрічі були присутні: генеральний прокурор США Меррік Гарланд, посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет ван Шаак, єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, міністр юстиції, голова Офісу прокурора ЄС Лаура Кевеші, генеральний прокурор Іспанії Альварес Гарсія Ортіс, генеральний прокурор Великої Британії Вікторія Прентіс, генеральний прокурор Естонії Андрес Пармас, генеральний прокурор Латвії Юріс Стуканс, генеральний прокурор Литви Ніда Грунскіне, спеціальний представник з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміла Паттен.

Нагадаємо, президенти України та Латвії на зустрічі у Львові обговорили низку важливих для Києва питань в контексті війни з Росією та післявоєнної відбудови. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності