• Головна
  • Війна
  • Латвія допоможе Україні притягнути до відповідальності російських вбивць

Латвія допоможе Україні притягнути до відповідальності російських вбивць

Латвія допоможе Україні притягнути до відповідальності російських вбивць

Також обговорили питання створення спеціального трибуналу щодо злочинів росіян в Україні

Президент Латвії Егілс Левітс та Латвійська республіка стануть союзниками Україні у притягуванні до відповідальності російських вбивць та ґвалтівників.

Про це повідомив Офіс Президента 3 березня.

«Як досвідчений правник, як людина, що добре знається на роботі європейських інституцій та глобальних структур, пан президент Левітс особисто та Латвійська республіка загалом, я впевнений, стануть потужними помічниками України у притягненні до відповідальності всіх російських вбивць, терористів і катів. На переговорах сьогодні ми торкнулися відповідних питань. Зокрема, створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України, процесу підготовки голосування в Генеральній Асамблеї ООН за відповідну українську резолюцію, співпраці з Міжнародним кримінальним судом і юридичними інституціями європейської спільноти», — пишуть в ОП.

Додамо, сьогодні, 3 березня, президент України Володимир Зеленський прибув до Львова для зустрічі з латвійським лідером Егілсом Левітсом. Ціль візиту — проведення конференції United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», яку анонсував раніше у своїй пресконференції Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський разом з Левітсом підписали спільну декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності