• Головна
  • Війна
  • Окупанти використовують мирне населення в якості «живого щита» — Генштаб

Окупанти використовують мирне населення в якості «живого щита» — Генштаб

Окупанти використовують мирне населення в якості «живого щита» — Генштаб

Російське командування вкрай незадоволене керівництвом збройних сил РФ, тому вони нехтують взаємодією з іншими підрозділами

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби нашими захисниками було відбито понад 130 атак противника на зазначених напрямках.

На Бахмутському напрямку противник не полишає спроб оточити місто Бахмут. Окрім цього, противник безуспішно атакував позиції наших військ на Авдіївському та Шахтарському напрямках. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах понад 30 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та намагається покращити тактичне положення для відновлення наступу. Здійснив артилерійські обстріли районів понад 40 населених пунктів. Внаслідок цього є загиблі та поранені серед цивільного населення.

В місті Нова Каховка Херсонської області, окупанти використовують цивільне населення в якості «живого щита». Зокрема, з метою збиття засобів ураження, які призначені для військових об’єктів ворога, окупаційні війська розміщують свої засоби ППО серед житлових кварталів міста.

Російська окупаційна армія втрачає контроль на полі бою над так званими «козачими батальйонами». Зокрема, в районі Вугледара виконує завдання ворожий козачий батальйон «Степ/Тигр», командування якого вкрай незадоволене керівництвом збройних сил російської федерації та нехтує взаємодією з підрозділами російської окупаційної армії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах, 1 — по складу боєприпасів противника та 1 — по автомобільному мосту. Також, наші захисники збили 4 розвідувальних і ударних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 райони зосередження противника, 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, а також 2 станції РЕБ ворога.

Нагадаємо, командувач сил НАТО в Європі заявив, що Росія вже втратила на війні понад 200 тисяч осіб та 2 тисячі танків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності