• Головна
  • Війна
  • Італія передасть Україні три системи ППО та допоможе з розмінуванням територій

Італія передасть Україні три системи ППО та допоможе з розмінуванням територій

Італія передасть Україні три системи ППО та допоможе з розмінуванням територій

Проте про передачу літаків наразі не йдеться

Новий пакет військової допомоги для України від Італії, окрім ЗРК SAMP-T, включатиме також комплекси Skyguard та Spike. Ця зброя дається тому, що наразі стратегічною метою є захист критичної інфраструктури.

Про це прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, пише «Укрінформ».

«Ми надали шостий пакет військової допомоги Україні, який переважно концентрується на протиповітряній обороні, щоб захистити цивільну інфраструктуру, тому що ведеться цинічна гра, щоб зменшити цивільний спротив, і на це треба відповідати. Ми багато працювали над цим разом із Францією, щоб швидко поєднати наші технології. ЗРК SAMP-T - це дуже важливо, але в новому пакеті допомоги є ще й інші системи ППО - Skyguard та Spike. На сьогоднішній день стратегічною метою є захист критичної інфраструктури», - сказала Мелоні.

Водночас прем’єр-міністерка додала, що Італія також допоможе Україні у питанні розмінування. Також за її словами, сьогодні, 21 лютого, відбулась передача генераторів, щоб підтримати цивільне населення.

Натомість щодо постачання Україні винищувачів, Мелоні зауважила, що коли йдеться про країну, проти якої здійснено агресію, вся зброя, яка їй постачається, є оборонною і призначена для захисту.

«Ми з партнерами на даному етапі концентруємося на темі протиповітряної оборони», - зазначила італійська прем’єрка.

Тоді як президент Володимир Зеленський сказав, що Італія надає Україні «потужний пакет».

«SAMP-T - це дуже серйозні технології. Ми над цим довго працювали, і особисте лідерство пані прем’єр-міністра дало нам можливість отримати ці системи. Крім того, Україна отримає ще дві важливі системи [ППО - ред.], щоб захищати життя наших людей», - заявив глава держави.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україна зможе отримати сучасні винищувачі Typhoon лише після закінчення війни. Тож на швидкі поставки винищувачів розраховувати не варто.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності