• Головна
  • Війна
  • Україні отримає від Італії самохідні гаубиці та РСЗВ — ЗМІ

Україні отримає від Італії самохідні гаубиці та РСЗВ — ЗМІ

Україні отримає від Італії самохідні гаубиці та РСЗВ — ЗМІ

Це рішення приймалося ще за уряду Маріо Драгі

Італія готується передати Україні по кілька одиниць німецьких Panzerhaubitze 2000 і РЗСВ М270 та чималу кількість старіших гаубиць M109.

Про це повідомляє італійське La Repubblica з посиланням на джерела в італійському уряді, пише «Європейська правда».

Як зазначають, Італія планує передати дві зі своїх вісімнадцяти установок M270 — попередника HIMARS на гусеничному ходу та з 12 ракетами. Також Рим збирається передати шість своїх самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Зазначається, що це рішення приймалося ще за уряду Маріо Драгі.

Крім того, в одному з останніх рішень уряду Драгі йшлося про самохідні гаубиці M109. У роки «холодної війни» Італія виготовила сотні таких гаубиць, дещо оновивши американську модель, а в 2000-х роках почала знімати їх з озброєння. Італійські ЗМІ припускають, що йдеться про «від 20 до 30 одиниць, хоча точна цифра залишається цілковитою таємницею». Також можуть бути передані гусеничні бронетранспортери M113 зі складів італійської армії.

Водночас La Repubblica нагадує, що Італія вже надавала Україні інші 155-мм гаубиці Fh70 та броньовані позашляховики Lince.

Нагадаємо, лідер партії «Брати Італії» 45-річна Джорджа Мелоні 22 жовтня офіційно склала присягу глави італійського уряду. Вона заявила, що Італія завжди буде стояти на боці хороброго народу України, який протистоїть повномасштабній агресії росії. Вона стала першою жінкою прем’єр-міністром в історії країни.

Додамо, Німеччина передасть Україні дві додаткові реактивні системи залпового вогню MARS ІІ і чотири гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності